Binnenkort

vr aug 02 t.e.m vr aug 30
Conditietrainingnen
za aug 31 @16:30 - 21:00
Avondmarkt Tervuren
zo sept 01 @09:00 - 12:00
Herstart Trainingen
za sept 21 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
zo sept 22 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
   

Zoeken

   

Wie is online?

We hebben 34 gasten en geen leden online

   

Na de eerste dag stonden we dus op een tweede plaats , na Oud Turnhout met evenveel wedstrijdpunten maar één individuele overwinning minder. Onze opdracht was dus simpel: de drie resterende matchen winnen, en liefst met een zo groot mogelijke score. Eerste match tegen de Bres die vierde stonden. Peter mocht beginnen en die toonde metten dat hij scherp stond: zijn seoi nage kwam niet door , maar dan maar iets anders : zijn splijtende o soto gari  plakte zijn tegenstander met de rug tegen de mat en de 1-0 was er. Ronald dan   nog steeds een vat vol stress maar deze kaar had de pep talk blijkbaar geholpen, mede doordat Peter ons al op voorsprong had gezet . Hij  kwam wel waza ari achter maar dan was er geen houden aan : ze kwamen op grond en Ronald kon houdgreep nemen en wees gerust  dan zit je vast: 2-0.  
Thomas Bailly  had me verteld dat hij wat koortsig was maar dat kon je dus niet zien aan zijn judo  : twee waza ari’s op het bord en een houdgreep erna zette ons op 3-0.  Goe bezig….

Thomas Beirens dan  die na de eerste dag nog een oogontsteking te verwerken gekregen had , wat zou dat geven…  Maar ook hier geen paniek   controle over de match  van begin af en dan op grond . Een verwurging leidde ons naar 4-0 , de punten waren al binnen. Milan dan kwam vrij vlot twee waza ari’s voor. Match gedaan nog enkel afwerken denk je dan maar neen : zijn tegenstander vocht zich terug naar twee waza ari’s gelijk  . de kamp ging echt gelijk op, erg spannend maar een tiental seconden voor het einde lukte Milan nog een waza ari en daarmee kwamen w e5-0 voor.  Gael kreeg de zwaarste opdracht : tegen een 2e dan, rot ervaren….Niet simpel. Hij vocht voor wat hij waard was maar de ander kon een mooie seoi nage onderin draaien … Ippon . 5-1 dus voor onze eerste kamp.  Leuk begin .Oud Turnhout had inmiddels een 4-2 laten noteren tegen Moorsel waarmee we dus met gelijk aantal overwinningen stonden. Dat gaf al wat meer energie.
De volgende kamp dan was zowat de match van de dag , tegen Edo….Onze Tono die aan hen was uitgeleend was er niet bij ( die vocht in Berlijn de German Open Veterans waar hij tweede werd nota bene) , maar zij stonden vooral op -73 ( Maarten en -81 ( Ingmar) sterk…
Thomas Beirens begon en die kon met een moois uchi mata ( wat zeker niet zijn gewoonte is)  de 1-0 op het bord zetten….Pieter Ginis nam de plaats in van Milan die toch wel behoorlijk vermoeid uit zijn eerste kamp gekomen was. Maar aan het aanvalsgeweld van Maarten , en aan diens lange armen en benen kon Pieter niet veel doen  : een linkse soort o soto gari bracht de 1-1 . Gael tegen Ingmar dan: bruine band tegen zwarte gordel 3e dan. Maar ik had voorafgaandelijke grondig de te volgen tactiek besproken met Gael en hem ook nog goed opgenaaid.  Gael voerde dat plannetje perfect uit en kon na een minuut of twee Ingmar op zijn heup trekken en bats ippon? Nee waza ari gaf de scheids maar ( ik heb de kamp nog een paar keer bekeken op de video en dat moest volgens mij zeker ippon geweest zijn ;, maar goed…gael was wel de focus niet kwijt en was snel gevolgd naar houdgreep. Hoe Ingmar ook spartelde en wrong, het bracht hem alleen een flinke kuitkramp op, maar uit komen? Nee hoor!!
Dikke ippon voor Gael en wij dus 2-1 voor. De drie volgende kampen liepen erg vlot: Peter scoorde de 3-1 met een waza ari gevolgd door houdgreep , Ronald zorgde voor de 4-1  met een par waza ari’s en dan ook een houdgreep  en als laatste zette Thomas Bailly met een ( naar goede gewoonte) snelle seoi nage de 5-1 vast..Twee gewonnen dus met 5-1 dat wil zeggen 10 overwinningen erbij, we stonden nu op 27. Oud Turnhout had kostbare overwinningen laten liggen want ze hadden tegen Geetbets gewonnen met 3( 30) -3(23) en zo stonden zij nu op 25. De titel lag binnen ons bereik. Punten laten liggen , dat mocht ons niet gebeuren tegen Boechout. Die stonden wel voorlaatste maar elke kamp moet toch gevochten worden !!!
Hier mocht Ronald als eerste starten . Die was duidelijk van een pak stress vanaf na zijn eerdere twee gewonnen kampen eerst een gelijkopgaande kamp maar dan een mooie overname 1-0.  De weg was getoond. Thomas Bailly dan weer nog steeds zogezegd koortsig. Niet veel van gemerkt   , en waza ari en een houdgreep verder : simpel 2-0.   Nog twee te winnen dus… Thomas Beirens had dat goed begrepen  dominant in de kamp kon hij snel tweekeer waza ari scoren , houdgreep erna en dus 3-0 op het bord. Al een stuk veiliger dus , nog even doorbijten. Milan was gerecupereerd van zijn eerste kamp. Vrij snel scoorde hij waza azi, dat gaf al goede hoop . Dan stoorde hij veel doch zonder effect  : nerveus gedoe dus…. Dan aanval van zijn tegenstander, Milan schroeft tegen en blokkeert het steunbeen van die man en werpt hem op zijn rug : ippon en 4-0!!! Maar ai een luide schreeuw van pijn : de linkerknie van zijn tegenstander was volledig naar binnen geklapt tijdens die beweging  en uit de kom… Milan kon hier echt  niks aan doen, brute pech voor die jongen.  Eerste hulp erbij dokter erbij spalken en heel het gedoe.. Niet leuk…. Alles lag dus een 20 minuten stil voor Gael aan zij  kamp kon beginnen . Hopelijk speelde dat niet teveel op zijn ‘ moral ’… Maar neen  : drie waza ari’s verder en een houdgreep erna zetten ons op 5-0…. Peter had de eerste kamp van de dag gevochten hij mocht  nu ook de laatste doen.  En hier kon hij eindelijk zijn geliefde wapen gebruiken : een diepe seoi nage zette de kers op onze taart 6-0 liefst op het bord. Oud Turnhout had zijn laatste wedstrijd gewonnen met 5-1 tegen Beerse. Even rekenen gaf het volgende     Eindstand : Tervuren  7 wedstrijden , 13 punten  en 33 overwinningen Oud Turnhout ook 13 punten  maar slechts 30 overwinningen  en dus

 

Tervuren  kampioen !!!!!!!!!!!!!!!

Dikke proficiat aan iederen die meegewerkt heeft aan dit succes…

 
Een erg fiere trainer coach.
Vikke
 

 

   
© Judoclub Tervuren