Binnenkort

vr aug 02 t.e.m vr aug 30
Conditietrainingnen
za aug 31 @16:30 - 21:00
Avondmarkt Tervuren
zo sept 01 @09:00 - 12:00
Herstart Trainingen
za sept 21 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
zo sept 22 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
   

Zoeken

   

Wie is online?

We hebben 35 gasten en geen leden online

   

Na een onderbreking van een paar jaar waarbij onze mannen bij verschillende andere clubs – voornamelijk EDO - de gelederen versterkten hadden  we beslist van het nu terug op eigen kracht en kunnen te doen.  Mits wat versterking van Huldenberg die zelf niet genoeg mannen meer hebben  hadden we een stevige en voornamelijk jonge ploeg: Thomas Beirens en Milan Wils beiden 18  Gael Crispoux 20, Ray Bouchery 16 en dan was onze sterke Estse -90 van vorig jaar Ralf Pertel  met zijn 19 jaar er nog niet ( meer ) bij. Dus nog en paar gevestigden waarden erbij : Ronald DeGroot (36) en Peter  Eckstein ( 49) , en dan kregen we versterking van Huldenberg met Thomas Bailly ( 3e dan -60 kg) Pieter Ginis  ( 1e dan -73 kg) en Liam Deckers (2e kyu  ook -73 kg).  Hiermee zouden we zeker mee moeten kunnen in 4e afdeling.

4 kampen stonden er geprogrammeerd de eerste dag stevig programma dus.

Eerst iedereen op gewicht zien te krijgen  wat voor een paar jongens niet simpel verliep , de balans stond naar verluidt vrij zwaar afgesteld ( dat is natuurlijk voor alle ploegen zo) maar uiteindelijk lukte het .
Ok dan vooruit met de geit, eerste kamp tegen Geetbets.  Ronald mocht eraan beginnen , ons grootste stresskonijn…stevige tegenstander  een blok graniet maar normaal geen probleem voor Ronald. Die maakte er een thriller van  want hij moest waza ari toestaan  en pas vijf secondjes voor het einde van de kamp kon hij een houdgreep aanzetten. Als je bij Ronald in een houdgreep zit heb je natuurlijk een probleem en de 1-0  stond er dus voor ons. Oef…
Dan onze “light brigade”: Thomas Bailly Thomas Beirens en Milan Wils erop en erover  Thomas Bailly had geen tegenstander,  Thomas Beirens scoorde mooi met zijn seoi nage en Milan duwde verder door met twee waza ari’s en een houdgreep. 4-0 dus en de match al binnen. Gael dan tegen een gast die hij normaal aankon , zeker weten maar Gael  werd wat men noemt ‘ koud gepakt’ : de andere kwam uchi mata in en bats erover na vijf secondjes. 4-1  … terecht lastig van de  mat dus. Geconcentreerd van de eerste seconde zijn!!!   Peter dan deed wat hij nog nooit gedaan had : op grond winnen. Met een verwurging maakte hij het af , 5-1 in de eerste kamp. Erg mooi begin dus.
Tweede kamp tegen Moorsel ( bij Aalst) in een ver verleden een ploeg uit nationale afdeling.  Deze keer mocht Thomas Beirens aftrappen. Twee waza ari’s verder en een ippon en we stonden alweer 1-0 voor. Liam Dierickx van Huldenberg kreeg hier zijn kans doch kon ze niet grijpen. Waza ari achterstand , en een houdgreep beslisten over zijn lot. 1-1. Maar dan waren we weer vertrokken  Gael scoorde ook waza ari en werkte af met houdgreep ( 2-1) en Peter Eckstein boekte een wel erg makkelijke overwinning. Hij kreeg een cadeau omdat zijn opponent een niet toegelaten techniek uitvoerde , terecht hansoku make  en dus 3-1. Ronald had de winst definitief kunnen maken doch werd overgenomen  oeps, 3-2 . Maar we hadden nog een erg sterke Thomas Bailly achter de hand.   Die had net zoal in zijn eerste kamp niet veel zin om zich moe te maken en met een snelle seoi nage links deze keer  stond de 4-2 op het bord.  Twee keer winst op twee matchen dus. Erg knap. Maar nu: Oud Turnhout. Die stonden erg sterk en hadden net Edo met 5-1 van de mat gestuurd…  Maar onze lichte brigade liet zich niet verschalken.  De twee Thomassen zetten snel 2-0 op het bord. Milan kreeg wat meer werk, Maar blijkbaar vond de scheids dat het te snel ging want Milan scoorde twee keer waza ari , waarbij zeker de tweede een zuivere ippon was…. Doch de ippon werd niet gegeven. Verder dus , Milan even de concentratie kwijt en hij kreeg twee waza ari’s tegen. Gelijk dus. Milan terug wakker  en dan volgde de ippon wel…. 3-0, verliezen konden we al niet meer. Gael dan . de kamp ging gelijk op maar zijn tegenstander profiteerde van zijn langere armen en benen en kon twee keer waza ari scoren…een houdgreep op Gael maakte dat we 3-1 stonden Gael niet kontent ( begrijpelijk). Pieter Ginis stond dan op de -90 om Eckstein wat rust te gunnen  doch dta pakte niet goed uit. Hij probeerde met zijn snelheid te ander te verschalken maar die nam flink over en Ginis plat op de rug. 3-2. Ronald dan zou het kunne afmaken. Een man die hij normaal zeker aankon maar daar was het stresspook van Ronald dan en dat had een verlammende werking. Ronald’s keel sloeg blijkbaar dicht want hij kwam in ademnood… en daar profiteerde de ander van : waza ari en houdgreep. 3-3  ( 30-30 )  dus  gelijkspel… Hier zat echt wel meer in. Maar goed 5 op zes .. niet te veel zagen coach!!!!

Laatste kamp dan tegen Beerse.
Ray zou nu Ronald vervangen. Thomas Bailly ging op zijn elan door en scoorde nog maar eens met seoi nage. 1-0. Thomas Beirens leek dezelfde weg op te gaan maar zijn tegenstander dacht er anders over.  Die kwam uchi mata in  Thomas probeerde te counteren doch dat  mislukte; Thomas waza ari achter.  Thomas was ervan overtuigd dat hij niet gekregen had waar hij recht op had ( de video gaf de scheids wel gelijk) en daarmee was hij zijn focus kwijt en deed hij domme dingen.  Daardoor kon de ander op grond houdgreep aanzetten  wat ons bij 1-1 bracht. Een beetje zuur, zeker voor Thomas, maar goed. Verder ermee. Milan domineerde de kamp erna  en met een o goshi uit het boekje plakte hij zijn tegenstander op zijn rug. 2-1. Gael dacht dat kan ik ook  hij deed dus’ copy paste ‘en smeet zijn man dan nog zowat op dezelfde vierkante meter ook in o goshi. Een shiai punt er bovenop  en 3-1!!  Peter Eckstein had niemand tegen in de -90 en we stonden 4-1. Winst binnen dus. Ray dan met zijn 16 jaar de benjamin van onze ploeg…Nog maar groene gordel ook ( alhoewel hij al lang zijn examen blauw zou moeten gedaan hebben) stond tegen een man die zeker 15 kg zwaarder was erg kort geblokt type…. Die ging direct in de aanval maar dan kent hij Ray nog niet. In de draai nam Ray over en gooide die andere op zijn rug : waza ari en Ray was rap genoeg om te volgen naar houdgreep !!! Hoe hij ook spartelde of probeerde te bruggen, Ray gaf niet af  en hiel d e20 seconden vol. Ippon. Jawel zeg..daarmee stond er alweer 5-1 op het bord  .
Zeven op acht dus , wat gaf dat in het klassement:   bij het opmaken  bleek dat we zowaar tweede stonden met gelijke wedstrijdpunten als Oud Turnhout (elk 7) maar zij hadden 18 overwinningen , wij maar 17….Edo bleek op de derde plaats te staan na dag één; en op dag twee de ‘ match of the day’ : Tervuren – Edo….een beetje een prestige duel dat zeker zal gevochten worden op het scherp van de snee…We kijken er naar uit., in Gent op 25 november. Wel zal Edo dan niet beschikken over onze Tono Messing ( die gaat in Berlijn bij de German open veterans kampen) . Tono won voor Edo trouwens twee van zijn vier kampen. Ghislain Charlier was ook bij Edo opgelijst doch die kwam niet op de mat.

Afspraak in Gent zondagnamiddag 25/11 !!!!!!!!!!!!!!!
 
Vikke
 

 

   
© Judoclub Tervuren