vr dec 22 @21:00 - 23:00
PK U15-U18
za feb 10 @08:00 - 00:00
VK U15-U18 Tielt

Twee van onze judoka’s hadden zich weten te plaatsen bij de selectie voor dit hoogstaande internationale tornooi( 800 deelnemers uit 18 landen!!) door hun goede prestaties op de vlaamse jeugdkampioenschappen : Irina Wils en Ray Bouchery.
Ray mocht eerst kampen  bij de u 18 + 90 kg. Een poule met vijf : drie Belgen en twee Britten.  Eerste kamp tegen De Viaene: daar had Ray nog een eitje mee te pellen : hij had ertegen verloren in Deinze. En of hij dat ei pelde: na nog geen minuut smakte Ray zijn tegenstander al op zijn rug : ippon!
Tweede kamp tegen Van Cotthem ( Gooik) een stuk zwaarder dan Ray en meer ervaren.  Ray naar zijn gewoonte stevig in de aanval maar tegen Van Cottem is dat niet zo simpel. Rechtstaande ging het ok doch eens op grond gaf het letterlijk overgewicht van Van Cotthem de doorslag : uit zijn houdgreep was geen uitkomen aan : verlies met ippon.

Dan tegen Boyce , de eerste brit zelfde begin Ray in de aanval maar iets te driest waardoor Boyce Ray stevig kon omklemmen en overnemen en hem zo op zijn rug gooien. Ippon verlies , hier zat meer in.
Laatste kamp was tegen Farrance ook brit maar een hoofd groter en een pak zwaarder dan Ray. Ray zonder vrees vooruit maar het overwicht was te groot; verlies met Ippon. Door zijn zege tegen de Viane kwam Ray uit op een mooie derde plaats! Een eerste internationale optreden en meteen brons.. toch mooi….
Irina zou het niet vanzelf krijgen: eerst uit de poule van drie zien te raken. De Nederlandse Kreuger had een voor Irina erg moeilijke kumikata waar onze meid niet direct een oplossing voor vond. Kreuger wist er uiteraard wel raad mee en Irina ging op haar rug. Ippon. Irina niet goed gezind want qua kracht en zo viel het best mee alleen die kumikata… BWah… Tweede kamp tegen de Française Perrin moest dus gewonnen worden.  Hier kon Irina wel haar eigen pakking opdringen en dan is ze gevaarlijk. Nara haar favoriete linkerkant dus Perrin in de heupworp pakken en dan houdgreep : jawel!!  Ippon voor Irina en een ticket voor de uitschakelingsronde met acht..en en passant had irina hier ook haar tiende en laatste punt voor haar tweede dan meegepakt. De dag kon al moeilijk stuk..
Maar natuurlijk zitten in de uitschakelingsronde geen doetjes meer.  Irina moest tegen de Noorse Rosaeg . De Noorse erg sterk scoorde twee waza ari’s voor Irina het eigenlijk wist. Maar Irina onder stoom nu  kwam veel beter in de kamp en kon de Noorse overnemen : ook waza ari!  Teug recht  even studeren en de Noorse kwam terug aanvallen Irina zag dat nam weer over maar nu kon de Noorse de aanval deels blokkeren waardoor Irina niet ver genoeg kon doordraaien en zelf op haar rug ging . Ai , pakte dat even verkeerd uit : ippon tegen….Uitgeschakeld dus en hopen op herkansingen. Maar in de volgende ronde stonde de twee Noorse meisjes tegenover mekaar ( het ging om het Noorse nationale team) en het meisje van Irina verloor dus weg herkansing  en de dag was afgelopen….
Onze judoka’s hebben getoond dat  ze hun plaats hier hebben.
Coach tevreden dus..