Binnenkort

vr aug 02 t.e.m vr aug 30
Conditietrainingnen
za aug 31 @16:30 - 21:00
Avondmarkt Tervuren
zo sept 01 @09:00 - 12:00
Herstart Trainingen
za sept 21 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
zo sept 22 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
   

Zoeken

   

Wie is online?

We hebben 27 gasten en geen leden online

   

De namiddag van het U 11 tornooi ging het provinciaal kampioenschap voor de “ groten “ door.

We waren met vijf Irina Wils hield de eer van de dames hoog, Thomas Beirens en Milan Wils als U21, Ray Bouchery  als 16 jarige bij de grote jongens en last but not least   Tibo Van Loco  die na vijf jaar zijn terugkeer naar de kompetitie deed.

Wat zou dat geven….

Tibo (-81 kg)mocht er zelfs als eerste aan beginnen. Zijn eerste kamp tegen Dumon , een bruine gordel . Na vijf jaar onderbreking als groene gordel tegen een bruine band. Simpel is anders…Maar Tibo had duidelijk geen complexen en vloog erin. Ten aanval zei hij en dat wierp ook vruchten af… na vrij korte tijd scoorde hij immers ippon en ging een ronde verder . Van een rentree gesproken….
Tweede ronde dan tegen een zwarte band, nog straffer…Ook hier Tibo onvervaard ten aanval en naar mijn mening kreeg hij niet waar hij recht ophad : minstens één waza ari en ik denk zelfs twee….Maar wonderen in de sport bestaan nu eenmaal niet en na een minuut of twee verminderde de intensiteit van Tibo’s aanvallen hij zat er wat door en daar profiteerde Dewinter van  . Hij scoorde  ippon en daarmee mocht Tibo herkansen.  Tegen Pletinckx kon Tibo zich nog niet helemaal doorzetten ( hij was nog niet echt gerecupereerd van de vorige zware kampen) en hij moest het dan ook afleggen….Tibo werd hiermee 7e   en dat was gezien de lange onderbreking van zijn judo een heel goeie prestatie….
Thomas Beirens zat ( net) in de -66 kg . Hij had behoorlijk wat gewicht moeten verliezen en had niet echt veel getraind wat zou dat geven in een hogere leeftijdsklasse.… Tegen Ali Hatif ( Irak) trok hij meer dan zijn plan en bewees dat hij een bijtertje is.  De kamp ging gelijk op , geen van beide gaf iets toe . Golden score dan maar. En daar moest Thomas pas na meer dan twee minuten het onderspit delven door verwurging.  Sterke kamp hoor! Herkansen dan maar tegen De Kegel voor brons. Daar had Thomas minder moeite mee en pakte dat brons, en hij kwalificeerde zich hiermee voor de Vlaamse kampioenschappen…   Good job!!!
Milan dan ook een leeftijdscategorie hoger  , bij zijn vertrouwde -73.. Eerste kamp Stas. Deze kamp domineerde Milan van begin tot einde twee waza ari’s stond hij al voor vooraleer hij de kamp kon afronden met armklem. Niet zijn gewoonte maar zeker goed. Tweede ronde dan Bart Meulemans (Leuven), een stevige hap… Milan kon waza ari scoren maar het was de dag van de verwurgingen blijkbaar want ook Milan  verloor zijn kamp hiermee.  En ook hij mocht herkansen voor brons tegen de Backer. En Milan deed dat meer dan behoorlijk want hij bezorgde ons een tweede brons en een plaats op de Vlaamse kampioenschappen…
Ray Bouchery in de -100 kg als 16 jarige bij de grote bonken, wat zou dat geven….Eerst kamp tegen de veel grotere Aelbrecht : daar had Ray niet veel tegen in te brengen. Hij trok wel in de aanval maar werd gecounterd en ging op zijn rug…Ippon. Tweede kamp tegen de Bolle : een brok beton, een  ervaren judoka met handen als kolenschoppen en enkele kilo’s zwaarder dan Ray.Maar Ray ten aanval zonder schroom . De Bolle kon dat tempo blijkbaar niet volgen en Ray kreeg zowaar de overhand. De Bolle kon fysiek niet mee met de explosiviteit en snelheid van Ray en dat leverde Ray dan ook de winst op: ippon ! Erg knap !!! De laatste kamp dan tegen Buelens , maar nipt -100 kg . Een gelijk opgaande kamp maar Ray was ervoor behoorlijk diep geweest  en daar betaalde hij tol voor in het laatste deel van de kamp: een houdgreep besliste hier de kamp. Aelbrecht had alles gewonnen maar doordat Ray de lichtste was van de drie andere en elk had een ippon staan, werd Ray ( verdiend) tot tweede uitgeroepen , zilver was van hem….! Erg knap van Ray…..
Irina dan mocht kampen tegen Lise Luyckfasseel , zowat haar zwarte beest…Maar Irina trok deze keer meer dan haar plan, dit was een echte kamp en het was door haar ervaring dat Lise alsnog won….Irina dus ook door naar de Vlaamse kampioenschappen waar we dus met vier zouden aantreden… Erg leuke dag voor onze club dus , ikke tevreden naar huis…
Vikke


   
© Judoclub Tervuren