zo dec 10 @09:00 - 13:00
Kerstvakantie: Geen trainingen
zo jan 14 @14:00 - 16:00
Nieuwjaardrink 2018

Wij hadden vier ijzers in het vuur voor onze club op ons behoorlijk sterk  en volzette tornooi  (389 ingeschreven judoka’s uit 5 landen).
De sportieve kant dan.
Ray Bouchery onze enige u18   die  in de +90 zit, stond tegen Desmet ( Eernegem -1e kyu) en dat een best of three worden. In zijn eerste kamp draaide Ray meer dan mee  maar hij liet zich verrassen in een houdgreep na tweeminuten.. Ippon tegen dus. Maar in kamp twee en drie gebruikte Ray zijn sterkste wapen : zijn explosiviteit .  in de tweede kamp gaf hij Desmet een koekje van eigen deeg : nu had Ray de bovenhand in de houdgreep. 1-1 dus . In de beslissende derde kamp dan gaf Ray een mooi staaltje techniek te zien en bonkte Desmet mooi op zijn rug:  2-1 voor Ray en daarmee was hij dus reekswinnaar.
Leeftijdscategorie u21+ dan:
Daar hadden we er drie:
Thomas Beirens in de voor hem ongewone -73 reeks ( nog wat vakantiekilo’s niet afgetraind). Milan Wils ook in de-73 en Irina Wils in haar vertrouwde -63 kg.
Irina eerst aan de bak haar eerste kamp tegen Intizar. Had ze al van verloren maar ook gewonnen , ze was gewaarschuwd. Deze keer werd het naar vertrouwd recept van irina eerst een maki komi die waza ari opleverde en dan afgewerkt met houdgreep ( ippon). Dan finale tegen Luyckfasseel , vroeger al meermaals international geweest nu wat minder maar nog een erg sterke dame . De eerste minuut gelijk opgaand ,maar dan kwam de fysieke kracht boven en daar moest Irina het onderspit delven.  Toch een erg mooie zilveren plak mee naar huis….
De -73 dan Thomas moest een voorkamp vechten tegen Moisson. Na vier minutengeen winnaar dus golden score. Voor in feite een -66 als Thomas toch knap werk. Maar te weinig training gaf de doorslag. In die golden score zat Thomas er door, waardoor Moisson de kamp overnam en Thomas een fatale shido opliep. Even verwarring nog want de scheids liet alsnog de kamp herstarten en vlak daarna scoorde Thomas zelfs, maar de tafel kwam tussen  , score ongeldig want de shido was het einde.    In het herkansing gooide Thomas eerst Peter Ginis van Huldenberg eruit met ippon, alvorens zelf onderuit te gaan tegen van den Toorn ( nl) waardoor Thomas 7e werd.
Milan dan, won zijn eerste spannende kamp tegen de Smet , met ippon. Milan stond erg kort voor het einde twee waza ari’s achter doch een ultieme counter ( tani otoshi) ZES seconden voor affluiten gaf de winst aan Milan.
Halve finale tegen  behoorlijk lange Huysman  : hier kwam Milan na een minuutje een versnelling te kort. Huysman dook in een drop seoi nage en daar had Milan geen verhaal tegen : ippon.  Kamp voor brons dan tegen Van den toorn ( die van Thomas). Die was ook te groot voor Milan ( letterlijk dan). Milan kreeg er geen vat op en geen degelijke kumikata en het verdict was dan ook ippon tegen : 5e plaats voor Milan.
Toch tevreden als coach het is immers nog erg vroeg op het seizoen.