Binnenkort

vr aug 03 t.e.m vr aug 31
Conditietrainingen
za sept 01 @17:00 - 22:00
Avondmarkt Tervuren
zo sept 02 @09:00 - 13:00
Start Seizoen 2018-2019
za sept 22 t.e.m zo sept 23
Brabant Open U15-U18-U21+
   

Zoeken

   

Wie is online?

We hebben 29 gasten en geen leden online

   
Onze vijf medaillewinnaars op het provinciale kampioenschap in Zaventem trokken naar West Vlaanderen om daar een gooi te doen naar de vlaamse medailles met bijhorende kwalificatie voor het BK.
De jongens mochten zaterdag aan de bak  Irina zondag.
Ray Bouchery (U18 +90kg mocht beginnen; Eerst kamp tegen Khardib Els hadj van Koksijde . Een reus van liefst 128kg of ruwweg 35 kilookes meer dan onze Ray . David tegen Goliath als het ware. Ditmaal won  Goliath echter want tegen dit geweld was Ray niet opgewassen. Ray mocht dan nog kampen voor brons tegen Baes ( Malderen) die hij al op het PK verslagen had. Dat gaf dus hoop. En Ray startte ook weer erg goed.
Na een minuutje stond hij al twee waza ari’s voor. Met de oude regels had Ray nu al brons binnen, nu niet echter. Gestoei op grond maar dat draaide slecht uit. Baes kon Ray in een hougreep knellen en uit een greep van iemand van 104 kg kom je natuurlijk niet zomaar uit.Ippon tegen dus en ray moest genoegen nemen met de vijfde plaats.
Onze U21 dan. Thomas in de -66 kreeg ineens een erg zware opdracht Dylan De Crop die hij kent van uit de -18 die intussen al een paar keer Belgisch kampioen is. En vermits Thomas niet echt uitblinkt in trainingsijver zou het nog moeilijker worden.Thomas is echter een bijtertje en zomaar cadeau’s uitdelen doet hij zeker niet. Knokken dus en dat deed hij. Zijn eerste aanval bracht de Crop wel echt in gevaar maar daarmee was die natuurlijk ook wakker.  En hoe! Een splijtende drop seoi nage kieperde Thomas uit de strijd. Herkansen dus tegen Wuytack . Die had hij vroeger al verslagen dat daar zat wat in. Maar Thomas was in feite niet de goeie Thomas van twee jaar geleden. Twee zwakke aanvallen leverden niks op en dat liet Wuytack niet over zijn kant gaan . Over en out dus voor Thomas…
Milan , een klasse hoger (-73)en de drukst bezette reeks ( 19 deelnemers) eerste ronde tegen Vermoesen. Milan ging zoals we van hem gewend zijn in de aanval met zijn O uchi gari ; zonder succes echter.. Vermoesen bleek finaal toch een maat te sterk  Verlies dus. Maar in de volgende ronde werd Vermoesen zelf gewipt dus geen herkansingen voor Milan.
Laatste man vandaag Ralf Pertel in de -90. In de eerste ronde maakte hij komaf met Droogenbroodt   met zijn erg goede linkse uchi mata. Goeie start dus. Tweede ronde tegen Van Eynde.Goed verweer van Ralf maar dat bleek toch een maat te groot  voor Ralf. Herkansingen dus. En dara was Ralf weer baas tegen Van Damme. Vrij snel scoorde Ralf DRIE waza ari’s en dat zag er dus erg goed uit. Maar dan aanval Van Damme ,Ralf achterover en knal met zijn hoofd de mat. Dat een tatami erg hard kan zij  had ralf nu ondervonden . Flink groggy en niet meer in staat verder te kampen… Opgave dus en daar ging de droom van brons…. Een flinke hoofdpijn en een ontgoocheling rijker moest Ralf naar huis….
Goede en minder goede kampen dus maar nog geen resultaat….
Zondag dan was irina aan de beurt (-63 kg) . De loting viel redelijk mee…. Eerste kamp tegen Giancola ( Lummen ) die volgens haar rugnummer afgezakt was uit de -70. Dat betekent dat ze meestal behooorlijk sterk zijn. Kampen maar. Aanval op rechts van Giancola  en dan Irina die sterk overname met een sterke haak,  baf, ineens IPPON en Irina naar ronde twee . Goeie start…;Halve finale tegen Desender ( rechtstreeks geselecteerd door de VJF)   de grote favoriete…dat was al andere koek. Desender had flink lengtevoordeel en dat buitte ze ook uit.Kumikata over de rug van Irina  aanval harai goshi was logisch die kwam ook  met resultaat : waza ari en houdgreep. Irina herkansen. Nog geen drama gebeurd….
Dat was voor brons tegen Bogaert de winnares van de West Vlaamse kampioenschappen. Geen complex gaan dus…
Na zowat een halve minuut Irina aanval op links ( wat doet ze dat graag) met resultaat waza ari score! Verder werken in ne waza  Irina boven ,dus waarom niet  en dan lukte ze nog een houdgreep ook . Die zat blijkbaar erg sterk ( ik denk dat Irina door de adrenaline ineens dubbel zo sterk was), en na 20 seconden  was de winst en het bijhorende brons binnen YESSSSSSSSSSSSSS!!!!
Irina dus verdiend naar het BK!!
Dat gaat dus door op 19/2 in Herstal. We zijn benieuwd wat dat wordt!!!
Een fiere trainer  Vikke
 

 


   

 

   
© Judoclub Tervuren