Binnenkort

zo jan 21 @14:00 - 16:00
Nieuwjaardrink 2018
za feb 03 @08:00 - 16:00
PK U15/U18/U21 Merchtem
za feb 03 @08:00 -
PK U15-U18
za feb 10 t.e.m zo feb 11
VK U15/U18/U21 Tielt
za feb 10 @08:00 - 00:00
VK U15-U18 Tielt
   

Zoeken

   

Wie is online?

We hebben 19 gasten en geen leden online

   

Onze twee provinciale kampioenen -18 waren naar Dendermonde getrokken. Dat het niet simpel zou worden om prijzen te pakken wisten we , de makkelijke tegenstanders zijn immers er al met de provinciale uit gegaan.
Netjes op gewicht   dus kampen maar.

Milan in de-66 eerst tegen Luyten.  Die wist Milan’s kumikata behoorlijk te verhinderen waardoor Milan niet zijn ding kon doen. Een paar mooie aanvallen leidden net niet tot resultaat  en Milan kreeg wel yuko en waza ari te slikken.  Verlies dus eerste kamp.
Luyten kon zich echter niet plaatsen voor de halve finales dus het bleef bij die ene kamp voor Milan. Balen ….
Thomas dan, een categorie lichter.
Eerste kamp tegen Bogaert  werd in feite meer een kumikata gevecht met licht voordeel voor Thomas. Bogaert kreeg er twee shido’s voor en daarmee kroop Thomas nog wat meer in zijn egelstelling wat hem ook shido opleverde. Oppassen dus  wat meer aanvallend werk dus en dat leidde tot slot nog tot yuko score. Oef. Kamp twee tegen Muranov : de judoka’s  met tsjetsjeense achtergrond zijn gewoonlijk fysiek erg sterk en dat was ook hier zo. Maar die deed helemaal niks en de shido(’s stapelden zich op : drie voor Muranov en ’t was wachten op de vierde zonder dat hij iets gedaan had.  Maar die kwam maar niet ( scheids : 4 shido’s geven mag hoor!!!) en dus Thomas blijven aanvallen maar op 40 seconden voor het einde liet hij zelf een gaatje in zijn verdediging en daarmee kon Muranov Thomas even overbuffelen in de kumikata en een kleine aanval leverde Muranov yuko op wat ongelukkig voor Thomas.Die moest nu alles of niks spelen en dat kostte hem nog eens yuko…verlies dus of hoe anti judo toch beloond kan worden…herkansen dan maar.

Dat ging eerst goed tegen Suwier : Thomas scoorde met zi n sterke grondwerk hier ippon ( verwurging) maar een flink pijnlijke knie….ronde verder dan tegen Parren: de kniepijn werd erger en Thomas kon niet echt voluit meer gaan. Een mooie veeg van parren smeerde Thomas  waza ari aan en nog meer kniepijn  en dan de houdgreep : ’t was op. Een zevende plaats voor Thomas  Wel zijn negende shiai punt als troost maar hij was in feite voor meer gekomen…
Onze medaillepakker van vorig jaar Ralph Pertel was er niet bij door een zware armblessure opgelopen bij een tornooi in zijn thuisland , Estland…
Wij dus medailleloos naar huis…..

Goede kampen van onze mannen maar het volstond niet…
Vikke

   
© Judoclub Tervuren