za nov 17 t.e.m zo nov 18
Sinterklaas komt op bezoek
zo dec 09 @12:00 - 13:00
Examen Moment 2

Na de eerste dag stonden we dus op een tweede plaats , na Oud Turnhout met evenveel wedstrijdpunten maar één individuele overwinning minder. Onze opdracht was dus simpel: de drie resterende matchen winnen, en liefst met een zo groot mogelijke score. Eerste match tegen de Bres die vierde stonden. Peter mocht beginnen en die toonde metten dat hij scherp stond: zijn seoi nage kwam niet door , maar dan maar iets anders : zijn splijtende o soto gari  plakte zijn tegenstander met de rug tegen de mat en de 1-0 was er. Ronald dan   nog steeds een vat vol stress maar deze kaar had de pep talk blijkbaar geholpen, mede doordat Peter ons al op voorsprong had gezet . Hij  kwam wel waza ari achter maar dan was er geen houden aan : ze kwamen op grond en Ronald kon houdgreep nemen en wees gerust  dan zit je vast: 2-0.
Thomas Bailly  had me verteld dat hij wat koortsig was maar dat kon je dus niet zien aan zijn judo  : twee waza ari’s op het bord en een houdgreep erna zette ons op 3-0.  Goe bezig….

Na een onderbreking van een paar jaar waarbij onze mannen bij verschillende andere clubs – voornamelijk EDO - de gelederen versterkten hadden  we beslist van het nu terug op eigen kracht en kunnen te doen.  Mits wat versterking van Huldenberg die zelf niet genoeg mannen meer hebben  hadden we een stevige en voornamelijk jonge ploeg: Thomas Beirens en Milan Wils beiden 18  Gael Crispoux 20, Ray Bouchery 16 en dan was onze sterke Estse -90 van vorig jaar Ralf Pertel  met zijn 19 jaar er nog niet ( meer ) bij. Dus nog en paar gevestigden waarden erbij : Ronald DeGroot (36) en Peter  Eckstein ( 49) , en dan kregen we versterking van Huldenberg met Thomas Bailly ( 3e dan -60 kg) Pieter Ginis  ( 1e dan -73 kg) en Liam Deckers (2e kyu  ook -73 kg).  Hiermee zouden we zeker mee moeten kunnen in 4e afdeling.

4 kampen stonden er geprogrammeerd de eerste dag stevig programma dus.