vr dec 22 @21:00 - 23:00
PK U15-U18
za feb 10 @08:00 - 00:00
VK U15-U18 Tielt

Het was een flink eind rijden naar Wevelgem , maar iedereen was netjes op tijd.
Onze jongens zouden het nu moeten gaan doen tegen tegenstanders uit andere provincies; wat zou dat geven.
Luca Lorent mocht er als eerste aan beginnen  en ervoer al snel  dat interprovinciaal niet Vlaams Brabant is.

De eerste kamp tegen een jongen uit Limburg  was hij van meet af aan op achtervolgen aangewezen. Deze knaap had een erg sterke sode tsuri komi goshi inde handen en dat ondervond Luca. Liefst 5 waza ari’s kreeg hij aangesmeerd… Wel en dat is toch knap,  slaagde hij erin twee keer uit een houdgreep te komen.  . Maar het was tijd dat de twee minuten om waren  Luca trapte duidelijk op zijn adem…Verlies dus met waza ari na een moeilijke zware kamp doch met eer gevochten… Tweede kamp werd Luca op de counter gepakt  en verloor hij ook met ippon deze keer. Maar hoe later hoe beter. De derde kamp dan  tegen een jongen uit Antwerpen zagen we onze echte Luca. Onvervaard ten aanval  en deze keer met resultaat : een mooie worp naar links waza ari en dan een houdgreep leverden Luca een ippon op en daarmee de derde plaats in de poule.    Conclusie: Luca kan het zeker maar  zijn conditie liet wat te wensen  over …..
Maar daarmee hadden we het beste voor vandaag gehad. Zowel Raivo als Martijn konden hier geen kamp winnen. Te stereotiep aanvallen, kumikata niet goed verzorgen van te ver aanvallen zonder degelijke controle, het zat er allemaal in. Mogelijk wat onder de indruk van het evenement…wie zal het zeggen Martijn had bovendien twee keer behoorlijk hard met zijn hoofd op de mat gebonkt zo erg zelfs dat hij de tweede kamp moest staken….Martijn had zeker in een kamp winstkansen maar kon het niet afmaken….
Goed het is wat het is en met de lesjes die we hier geleerd hebben kunnen we weer aan de slag op training: het mag best wat pittiger op training naar conditie toe, en we hebben naar kumikata en variatie in aanvallen ook werk.
Niet opgeven en hard verder werken is de boodschap. Of zoals ze in Gent zeggen : ni pleuje!!!