Binnenkort

vr aug 02 t.e.m vr aug 30
Conditietrainingnen
za aug 31 @16:30 - 21:00
Avondmarkt Tervuren
zo sept 01 @09:00 - 12:00
Herstart Trainingen
za sept 21 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
zo sept 22 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
   

Zoeken

   

Wie is online?

We hebben 26 gasten en geen leden online

   

Op 23/03 waren er veel Tervurense judoka's die deelnamen aan de wedstrijd in Lennik - en ze hebben nog eens superhard hun best gedaan ook (voor de coach haar verjaardag mocht het iets meer zijn). Bij de pupillen waren niet minder dan 5 judoka's present: Jan Fessler, Batis Janssens, Luan Lieske, Arthur Cludts en Rintaro Watanabe. Bij de miniemen kwamen Kim Fessler en Quentin Beirens uit.

Batis mocht de spits afbijten: hij vocht 3 kampen, en hoewel hij zijn tegenstanders altijd domineerde en enkele knappe vegen probeerde, kon hij de aanval nooit doorzetten. Doordat hij toch altijd de hevigste was (moest wel, want de opa stond te kijken), wist hij elke keer op beslissing te winnen. 3 x winst en een eerste plek voor Batis.

Jan wist zijn eerste kamp overtuigend te winnen met ippon, maar leek daarna een beetje terug te vallen. Hij kon zijn twee andere kampen niet winnen, hoewel hij luidkeels aangemoedigd werd van de zijlijn. Toch brons voor Jan.

Luan verloor dan wel zijn eerste match, hij liet het niet aan zijn hart komen en ging voluit voor de winst in beide andere kampen, eerst met 2 waza - ari's en daarna met een houdgreep, wat hem een verdiende tweede plaats opleverde.

Voor Rintaro was het de eerste keer dat hij aan een competitie meedeed, en hij leek in zijn eerste match ook niet zeker te zijn wat te doen. Tot de coach hem toeriep dat hij nog maar tijd had voor 1 aanval, en hij er maar rap werk van moest maken. Ippon, en winst. In zijn tweede en derde kamp maakte hij korte metten met zijn tegenstander, wat hem meteen een eerste plaats opleverde.

Arthur mocht de voormiddag afsluiten. Na een trage start en een eerste verloren kamp, leek hij zoals een dieseltje op gang te komen: de tweede kamp gewonnen met yuko, de derde kamp met waza - ari. Zilver, en een tevreden opa.

In de namiddag mocht Kim beginnen, en hij wou natuurlijk even goed doen als zijn broer. Hij begon sterk en wist zich in zijn eerste kamp van winst te verzekeren met een yuko. Ook zijn tweede gevecht won hij na een stevige houdgreep. Zijn derde kamp was veruit de zwaarste, maar hij was verbeten. Helaas was zijn tegenstander dat ook; en uiteindelijk verloor hij de match na zijn rug wat te ver verdraaid te hebben in een poging uit de houdgreep te spartelen. Gelukkig was het niet erg, en kon hij toch lachen om zijn zilveren medaille.

Als laatste mocht Quentin aantreden. Hij had niet te veel moeite met zijn eerste tegenstander en vloerde hem vlotjes met een o soto gari en een stevige houdgreep. In zijn tweede kamp kreeg hij zijn tegenstander niet deftig vast, maar kon deze ook niet tegenscoren. Hoewel Quentin zeer aanvallend werkte, viel de beslissing toch in zijn nadeel. Zijn laatste kamp won hij ook overtuigend met een mooi uitgevoerde koshi guruma. Tweede plek voor Quentin, al had goud er ook wel in gezeten.

Dikke proficiat van de coach!

Helena

 

   
© Judoclub Tervuren