Bij de pupillen maakten 4 judoka's hun opwachting: voor Luan, Jan en Luca was het de vuurdoop, Miro kon zich aardig vinden in de rol van 'ancien'.

Hij mocht dan ook meteen beginnen. tegen een stevige tegenstander waartegen hij 'best of three' moest vechten. Waar hij zich de eerste kamp nog wat liet overrompelen, maakte hij de score gelijk in het tweede gevecht. Helaas kon hij het in de derde en beslissende kamp niet halen, maar toch een waardige tweede plek. Voor Jan was het de eerste keer, maar hij wou zeker niet onderdoen voor zijn broer Kim, die in de namiddag aan de bak mocht. Hoewel hij zijn eerste twee matchen niet kon winnen - onervaren en nerveus als hij was - wist hij zijn derde tegenstander toch met yuko te verslaan. Een derde plaats voor Jan. Ook Luan mocht voor de eerste keer kampen. Bleek dat hij een mooie tani otoshi in zijn mars had - alleen zijn offerworpen niet toegelaten bij de U11. Hij liet het in elk geval niet aan zijn hart komen en wist ook 1 kamp van de 3 te winnen, met een derde plek als resultaat. Tot slot mocht ook Luca tonen wat hij waard was. Luca kennende was hij natuurlijk enorm enthousiast en ontstuimig, wat hem de eerste twee kampen helaas verlies opleverde. Gelukkig wist hij in de laatste kamp zijn enthousiasme wat in te tomen, zodat hij ook winst en een derde plaats kon versieren. Iedereen heeft het heel goed gedaan, de sfeer zat goed en de coach was na afloop heel erg trots

Coach Helena

In de namiddag kwamen de miniemen Kim-Lukas Fessler en Quentin Beirens aan de beurt.Kim liet enkele veelbelovende technieken zien. Dat ziet er goed uit voor de toekomst. In zijn eerste wedstrijd is er geen score, maar Kim is duidelijk de overwinnaaer op beslissing.In de 2de wedstrijd toont Kim ook waar hij toe in staat is. Hij eindigd de wedstrijd met een yoko shio gatame. In zjn derde wedstrijd moet hij echter het onderspit delven. 2 op 3 : zeker niet slecht! Dan was het aan Quentin.eerste wedstrijd was gelijkopgaand, maar Quentin was toch de betere en krijgt uiteindelijk de beslissing in zijn voordeel.2de wedstrijd eindigd vrij snel in een houdgreep voor van Quentin. Quentin wint zijn 2de wedstrijd eveneens.Ook in de derde en laatste wedstrijd trekt Quentin aan het langs einde. 3 op 3 dus!

Coach Thierry