Binnenkort

vr aug 02 t.e.m vr aug 30
Conditietrainingnen
za aug 31 @16:30 - 21:00
Avondmarkt Tervuren
zo sept 01 @09:00 - 12:00
Herstart Trainingen
za sept 21 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
zo sept 22 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
   

Zoeken

   

Wie is online?

We hebben 73 gasten en geen leden online

   

Zaterdagmorgen waren we met drie -11 judoka's waarvan eentje  " gloednieuw"  Largo Herbosch ging zijn debuut maken.Stan Weekers en Miro Derom hadden al wat ervaring dat waren dus de "anciens".


Largo uiteraard wat onwennig  maar  hij liet dat op de mat toch allerminst blijken.
Hij verloor een kamp op beslissing tegen een jongen van EDO  en nog eentje zij het wat onverdiend ook op beslissing, tegen een jongen uit Halle. Zijn derde kamp won hij echter overtuigend met ippon!  Daarmee werd hij derde in zijn poule.. Mooi debuut voorwaar.
 
Miro Derom , onze grootste, had vorige keer vrij makkelijk alles  gewonnen. Hij leerde echter vandaag dat dat niet overal zo zal gaan.
Hij kon vandaag maar een van zijn drie kampen winnen, weliswaar met ippon.  een jongen uit Groot Bijgaarden en een uit Mortsel bleken vandaag een maatje te groot. Daarmee werd hij ook derde. Niet getreurd Miro, zeker sterk gekampt....
 
Onze derde,Stan dus, stoicijns kalm als altijd.De eerste kamp moest hij al vol aan de bak. Stan was actiever en aanvallender , wat hem dan ook terecht de overwinning opleverde op beslissing . Zijn twee andere kampen moest hij ook volledig uitvechten, zij het dat hij twee keer met waza ari het laken naar zich kon toetrekken. Daarmee had hij dus alles gewonnen  en werd hij mooi eerste in zijn reeks. Puik werk Stan!
 
Daarmee zat de voormiddag erop en waren we toe aan de -13  waar we twee jongens meehadden.
Yannick Van Campenhout en Quentin Beirens verdedigden onze kleuren.
Yannick's eerste was al direct een stevige jongen uit Geetbets. Maar Yannick was toch nog iets sterker en kon yuko scoren en daarmee was de eerste zege binnen.
De tweede kwam uit Opwijk  spannende kamp zeg.De kansen gingen wat op en neer, beide gingen ervoor, maar uiteindelijk moest de ref beslissen.Dat viel wat tegen want Yannick moest de duimen leggen. Herpakken dan in de derde kamp en hoe, een mooie ippon tegen een jongen uit Hofstade maakte de zaak af. Yannick daarmee tweede. Tof.

Quentin dan als laatste mocht het hardst werken : een poule van vijf, dus vier kampen te gaan.Quentin vocht een heel mooi parcours,  hij won twee kampen mooi met ippon en eentje met waza ari. Het zag er goed uit. De laatste kamp was beslissind over poule winst ,winnen hoe dan ook was genoeg..... Quentin stond een tijdje voor doch de andere kon gelijk maken...heel spannend..... De ref besliste uiteindelijk na behoorlijk lang nadenken  in het nadeel van Quentin..., waardoor hij tweede werd, pech  dubbel pech omdathij uiteindelijk in zijn drie gewonnen kampen meer punten scoorde ( 27  ttz 2x 10 voor ippon en 1x7 voor waza ari) dan de winnaar van de poule (die dus alles gewonnen had maar uiteindelijk maar 22 punten scoorde  2x 10 voor telkens ippon en 2x 1 voor twee beslissingen). Mooi maar ja 't was niet anders...
Quentin zal wel moeten oppassen en zijn judo wat veranderen gezien met de nieuwe regels  schouderworpen met op de knieen vallen zullen niet meer toegelaten zijn bij de-13.... en laat dat nu zowat zijn lievelingsworp zijn... die hij trouwens voor een-13 heel behoorlijk beheerst.
 
proficiat voor onze jongens  ( en ook meisjes), en ik roep nogmaals de  andere -11 en -13 op om ook mee te doen, met velen is het een hoop leuker....
 
Coach Vikke

Video's in onze videosectie!

   
© Judoclub Tervuren