vr aug 02 t.e.m vr aug 30
Brabant Open U15-U18-U21+
zo sept 22 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+

Op het pupillen - en miniementornooi in Geetbets, 23 / 02 / 2013, tekenden 4 pupillen en 2 miniemen present. Miro mocht de spits afbijten, maar had helaas een mindere dag. Beide kampen verloor hij, ondanks het feit dat hij zich hevig verweerde en zich zelfs uit een stevige houdgreep wist te wringen. Hij belandde op de 3e plaats. Ook Arthur heeft 3 keer hard gevochten, maar moest zich tevreden stellen met de 4e plek.

Aan zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen geen gebrek, want hij zei 'dat hij de volgende keer wel een ippon zou scoren'. Stan kon wel met het goud gaan lopen; na een ietwat 'trage' start (de twee eerste kampen won hij op beslissing) kon hij zijn derde match winnen met een overtuigende ippon seoi nage. Voor Batis viel zijn eerste kennismaking met competitiejudo best mee; na een tweetal gevechtjes 'proefdraaien' wist hij zijn 4e kamp te winnen met een houdgreep, waardoor hij de 3e plaats opeiste.

In de namiddag kwamen Quentin en Yannick de kleuren van Judoclub Tervuren verdedigen. Het leek wel een wedstrijd 'om ter snelst ippon scoren'; beide jongens konden hun eerste match binnen de 15 seconden op hun naam schrijven. Quentin moest daarna, na een stevig gevecht, op beslissing het goud laten liggen, maar greep wel het zilver door zijn laatste tegenstander in een ijzeren gesa gatame te nemen. Yannick's tweede en laatste match was een zware; halverwege deed hij zich pijn, en liet de moed wat zakken. De aanmoedigingen van de supporters (en het verbod van de coach om op te geven op enkele seconden van het einde) zorgden er dan toch voor dat hij in de allerlaatste seconde een yuko kon scoren. Hij behaalde de eerste plaats.

Proficiat van de fiere coach,

Helena Vandesande

Video's : in onze videozone!