Binnenkort

vr aug 02 t.e.m vr aug 30
Conditietrainingnen
za aug 31 @16:30 - 21:00
Avondmarkt Tervuren
zo sept 01 @09:00 - 12:00
Herstart Trainingen
za sept 21 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
zo sept 22 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
   

Zoeken

   

Wie is online?

We hebben 82 gasten en geen leden online

   

We waren naar Zemst gekomen met enkele nieuwe pupillen: Miro Derom, Arthur Cludts   en Kim Fessler ( onze duitse jongen)
Wat zou dat geven  ze konden voor het eerst laten zien wat ze waard waren in  " echte " kampen.... Onze vierde pupil Stan Weekers had al eens deelgenomen  , hij was " de ancien"...


Arthur kende een moeilijk begin :  zijn eerste kamp was snel ten einde, vooraleer hij in feite wist hoe en wat , was hij al geworpen.. Maar hij leert blijkbaar snel bij, want hoewel hij ook zijn tweede en derde kamp verloor, wist hij in de derde kamp de schade al te beperken tot maar een yuko en dus heel de kamp al uit te doen. Beter en beter dus..

Stan was inmiddels beter op dreef :  een van de kampen won hij met een mooie seoi nage ( ippon !!), de tweede won hij door zijn aanvalslust : zijn tegenstander kon in feite niks doen, en Stan bleef maar proberen. Dat loonde want zijn opponent liep op een shido en dus won Stan op beslissing...De derde was nog iets te sterk    ( verlies met Ippon  ) maar Stan sloot hiermee toch de reeks af op een heel mooie tweede plaats.
Kim wist ons te vertellen dat hij in Duitsland al tornooien gevochten had en dat was ook te zien:  hij kwam heel zelfverzekerd de tatami op en liet er geen gras over groeien. de eerste kamp  gooide hij waza ari  waarna hij knap afwerkte met houdgreep, de tweede ging ook al voor de bijl met houdgreep maar het beste moest nog komen : de  derde kamp was amper van start of hij schudde een super tai otoshi uit zijn benen na 8 seconden : IPPON ; Zeer mooie reekswinst dus  met de maximum score 30 op 30....Schitterend!...
En dan onze  "grootste " van de dag  Miro Derom : hij zat in een poule van drie en het was de eerste keer dat hij buiten de club actief was. En hoe!Uiteraard wat onder de indruk van hoe dat allermaal in zijn werk ging, maar hij liet het niet aan zijn hart komen. Zijn eerste kamp kon hij naar zich toehalen met een knappe heupworp  (ippon !!). De tweede spartelde meer tegen dan hij dacht  met een sterke muurvaste houdgreep was het ook af. Net als Kim de maximum score voor Miro en dat voor zijn eerste optrede !
 
's Namiddags waren Karel en Quentin onze enige miniemen ( andere waren ziek of konden -durfden ) niet komen... Quentin die gewoon was van de bij pupillen aan een walk over , ondervond dat dit niet mer zo simpel was...Hij won zijn eerste kamp wel met ippon na twee yuko'sen een houdgreep, doch in de andere twee moest hij het onderspit delven... Een verloor hij met yuko , de derdemet ippon.
Hiermee werd hij derde in de reeks. Hij zal in de toekomst meer uit zijn kot moeten komen!!
Onze Karel had het nadeel dat zijn tegenstanders allen een stuk groter en atletischer waren....echt veel kon hij ook niet tegendoen en tot zijn en ook mijn spijt verloor hij zijn drie kampen....hij was uiteraard beteuterd en keek behoorlijk sip, maar de moed niet laten zakken man!!!
 
We mogen hier toch spreken van een geslaagd optreden, alleen had ik hier graag meer van onze jeugd aan de bak zien gaan. Deze jongens bewijzen dat ze niet moeten onderdoen , de een al beter dan de ander maar dat is op zich niet zo echt belangrijk.. Ze moeten alleen eens de eerste stap zetten En ze zullen wel zien dat het beste leuk is.....
 
Vikke met dank voor de foto's van papa Derom
Video's in de Video Sectie!

 

   
© Judoclub Tervuren