Binnenkort

vr aug 02 t.e.m vr aug 30
Conditietrainingnen
za aug 31 @16:30 - 21:00
Avondmarkt Tervuren
zo sept 01 @09:00 - 12:00
Herstart Trainingen
za sept 21 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
zo sept 22 t.e.m zo sept 22
Brabant Open U15-U18-U21+
   

Zoeken

   

Wie is online?

We hebben 72 gasten en geen leden online

   

Interclub Dames eerste dag te Ingelmunster 21/11/2010.

Aan het begin van het seizoen zag het beeld van de damesploeg er heel positief uit, aan de start van de eerste dag was het iets helemaal anders.
En dus verkoos ze zelfs niet om reserve te zijn voor ingeval Helena Vandesande een probleem zou hebben.
Mona Vanderlinden haakte af om studieredenen ( en ook wel wat gebrek aan zelfvertrouwen), dus bleven er maar drie over : Helena Vandesande ( -63), Sarah Teughels (-70) en onze vertrouwde rots in de branding Karola Imbrechts ( +70). Maar zelfs de drie blijvers stonden allerminst zorgenvrij aan de start.
Helena had eerst nog bergen verzet om in de -63 te geraken, ze moest een kleine 3 kilo kwijt omdat ze amper kunnen trainen had wegens  een maanden aanslepende beenkwetsuur.
Sarah  had op training nog een heel hinderlijke verstuiking van haar pink opgelopen en Karola was nog maar een week of drie aan het randori trainen na haar succesvolle A-trainers cursus.
Voor een trainer coach dus meer dan kopzorgen genoeg.
Voor de eerste maal waren we ook ingedeeld in de West – Oost Vlaamse reeks ( andere jaren trokken we steeds naar Antwerpen en Limburg) dus enkele onbekende ploegen voor de boeg: Zeebrugge, Donkmeer, Ingelmunster B ( hun A ploeg staat in eerste), Moorsel (Aalst), Oostende, Hooglede ( vroeger de ploeg van toppers als Vandecaveye en Werbrouck ) enz… 

Uiteindelijk won Helena het van de weegschaal ( 62.9kg), met tape werd Sarah opgelapt en we konden starten.
Mijn boodschap aan de dames was dan ook duidelijk : BLIJF HEEL.

We startten tegen Hamme , normaal een haalbare kaart maar met drie weet je nooit.
Sarah startte. Ze kon redelijk vroeg al yuko scoren en deed er nog een waza ari bovenop. Maar dan was de andere opgewarmd en was het verdedigen geblazen .
Drie strafpunten waren haar deel maar aan het einde van de vier minuten bleef de yuko overeind : 1-0 voor ons. 
Karola maakte zich niet moe tegen Vereecke 2-0 na 25 seconden. Hamme was ook maar met  4 en dus stonden we na -52 en -57 op 2-1 voor ons.
Helena dan  vocht een sterke kamp maar moest toch yuko toestaan  eindstand 2-2 en gelijk met de punten : elke een wedstrijdpunt dus maar Helena naar de infirmerie wegens heel pijnlijke elleboog. Ai, zouden we kunnen doorgaan?

Het bleek niet erg en dus op tegen Sen no Sen ( Zeebrugge voor de niet kenners).
Weer Sarah als eerste  en nu was zij het die zich niet te moe maakte: ippon met een mooie o uchi gari na 29 seconden  (en een shiai punt erbij).
Karola dan . Die liet zich verrassen tegen de jonge Dias : ze liep teveel mee vooruit en daarmee liep ze ook op de mooie seoi nage : yuko tegen. Normaal nog geen paniek, maar Dias verdedigde heel sterk en Karola kon niet meer goedmaken 1-1. Na -52 en -57 stonden we dus 3-1 achter  al verloren dus.
Helena dan tegen Bagaert. Die startte als een furie vooruit en sprong bijna naar tani otoshi( ippon). Mooie worp zij het dat ze met haar hoofd Helena een knal verkocht had waardoor die zwaar op het achterhoofd viel en knock out ging. Ai  twee maal ai…4-1 verloren dus en Helena nog eens naar de infirmerie. Maar Helena is een keikopje en het gevaar voor hersenschudding bleek ongegrond , dus na een tiental minuutjes was ze weer op en top klaar voor de derde match.


Kortrijk dan en weer Sarah voorop. Weer liet Sarah er geen gras over groeien en na 45 sec was de houdgreep al uit.  3 op 3 voor Sarah en 1-0 voor ons.
Karola was nu wel goed wakker en met haar favoriete maki komi stond het als snel 2-0. Na -52 en -57 weer 2-1 voor ons want ook Kortrijk was niet kompleet..
En Helena dan weer als afmaker. Dat lukte ook deze keer niet want met een houdgreep werd het 2-2 .
Weer gelijke punten dus terug een draw. Maar vooruitgang : Helena deze keer NIET naar de infirmerie.

Zo konden we tegen de sterkste ploeg van de reeks : Donkmeer ( Berlare).

Sarah kreeg de ondankbare taak te starten tegen Milane Kerkhove , Belgische top op de -63.
Gelijkopgaand begonnen hield ze stand tot 2.20 ver en dan lukte Kerkhove een zuivere seoi nage 1-0 achter.
Karola maakte alweer snel gelijk ( uiteraard maki komi) 1-1.
Maar onze lege plaatsen kostten ons hier de zege 3-1 achter en dus mocht Helena voor de eer kampen. Nu was  het kompetitiebeestje wel los en ze had het ritme beet.
Na 2.15 had ze haar tegenstandster op de grond waar ze ze hebben wou  : in een ijzeren juji gatame  2-3 eindstand .


Resultaat na de eerste dag : verdienstelijk zevend op negen drie dames die relatief onbeschadigd waren MAAR met een ijzeren “moral”.
Die van Tervuren zouden eens laten zien wie ze waren zie…  

 

Vikke

Interclub Dames tweede dag te Brecht 28/11/2010.

Na de eerst dag vorige week als zevende geëindigd al heel behoorlijk en met in het hoofd het  feit dat we de sterkste ploegen in feite al gehad hadden.
Maar nog steeds met drie : Helena, Sarah en Karola.

Weer won Helena van de weegschaal zelfs met meer voorsprong dan vorige week ( 62.5 deze keer) dus op dat vlak.
Het feit dan de heren op hetzelfde moment ook daar actief waren was een extra motivatie .

De zaal in Brecht was heel leuk ingericht met de matten in volle licht en de rest wat in de schaduw. Judoka’s op  het voorplan en zo hoort het ook.
En we hadden zelfs enkele supporters mee!!!


We startten tegen Stene (Oostende) die al achter ons stonden . haalbaar dus.
En dat bleek ook: Karola  zette even snel de 1-0 op het bord ( dat moet zowat de rapste ippon van de dag  geweest zijn, net geen 10 seconden ).
Na de -52 en -57 stonden we 2-1 achter maar geen paniek.
Helena , nu al een week meer training in het lijf knalde met twee waza ari’ s de 2-2 op het bord ( alhoewel de ref  vergeten was dat twee keer waza ari ippon was…).
En Sarah maakte droog , ook al met twee waza ari ‘s , af tot 3-2. Onze eerste overwinning was binnen, en bovendien nog wat shiai puntjes ook voor Helena ( nummer 9) .


Moorsel dan iets hoger dan wij in de stand.
Helena startte nu na een shidoke tegen raakten ze grond en Helena was daar weer met haar favoriete klem :1-0  ( en als toetje haar 10e shiai punt er bovenop).
Sarah dan tegen Fran de Somer ( Belgische subtop-63) Dat zou pas een spannend kijkstuk worden !!In het begin van de kamp landde Sarah op het puntje van haar linkerknie en dat wou ze nu net niet . Met een pijnlijke grimas stond ze wat hinkend op maar ze knokte door. Iedereen keek toe met een bang hart en de supporters schreeuwden haar vooruit… ze vocht voor wat ze waard was, maar Fran , niet gekwetst , was telkens ietsje rapper in de aanval en zo liep Sarah drie keer op een strafpunt . de grimas werd een grijns en de pijn steeds erger. Zou ze het houden. Maar dan  even voor het einde stak Sarah, op karakter ,toch haar heup ver genoeg onder die van Fran en BATS!!!!!  ippon voor Sarah!! 2-0 voor ons , maar Sarah in de infirmerie. Zou het een pyrrhus overwinning worden??? Afwachten maar.
Karola was intussen even de 3-0 komen groeten ( want ze hadden blijkbaar bij Moorsel schrik van haar en dus die positie opengelaten ), waarmee het 3-0 voor ons werd , de tweede zege was zowaar binnen 3-2 dus..

Beter konden we niet starten. Gelukkig kregen we nu wat rust zodat Sarah kon recupereren en me ijs en verband en zorgen geraakte ze terug op de been.

Ingelmunster dan . Helena moest starten tegen de boomlange De Schuymer.
Die haar beenlengte was teveel voor Helena en met een zuivere harai goshi ging ze erover 1-0 achter dus…
Sarah dan terug van weggeweest  en hoe! Met een straffe houdgreep zette ze de 1- 1 op het bord .
Karola maakte er dan  weer mat haar maki komi eenvoudig 2-1 van. Zo liep deze kamp af met 3-2 verlies. Niet slecht…


Laatste kamp tegen Hooglede  was normaliter ook haalbaar…

Helena weer als eerste aan de bak. Zij pakte haar tegenstandster in domineerde heel de kamp en stond na 3.30 twee yuko’s voorop.  De andere lanceerde dan een wanhoopsaanval Helena een fractie verrast en boem daar was de ippon tegen. Verschrikkelijk teleur gesteld kwam Helena van de mat maar ’t was niet anders.

Sarah dan weer straf in orde won makkelijk haar zevende kamp in deze interclub , met yuko en ippon .
De vuist voor de zege ging reeds omhoog voor de 25 seconden om waren ( ze lag met haar neus bijna tegen het scorebord…)1-1 dus. 
Karola had blijkbaar ook op Hooglede een geweldige indruk gemaakt want ook zij lieten deze plaats open en zo werd het 2-1 voor ons, maar verloren we weer met de lege plaatsen, met 3-2.

 

Vandaag dus twee gewonnen, twee verloren ( waarvan een wat onverdiend) .

Eindafrekening = met ons miniploegje lukten onze dames es er zelfs in om op de tweede dag nog een plaats in de rangschikking te winnen en kwamen op een oververdiende ZESDE plaats uit.

En of ze goed zijn dus..

 

Maar de lege plaatsen kosten ons eigenlijk dus teveel punten en plaatsen. Wij zullen als we nog degelijk willen meedoen, moeten op zoek gaan naar versterking op -52 en -57, al hoewel dat natuurlijk niet zo simpel is…

 

Een meer dan tevreden coach

 Vikke

 

 

Samen met onze collega's van Judoclub Edo vormden de heren  1 team voor deelname aan de Interclub 2015.
Nadat we vorig jaar als 3de eindigden in de 4de divisie mochten we dit jaar 1 divisie hoger vechten: 3de
Van onze club was er ook 1 dame, Irina Wils, die meestreed met Merchtem in divisie 2.
Zowel de herenploeg als de damesploeg hebben het voortreffelijk gedaan :

Heren eindigden 3de
Dames eindigden 2de!
Van een success gesproken!


 

Gefeliciteerd!

   
© Judoclub Tervuren