vr sept 01 @18:00 - 21:30
U11-U13 Lennik
za sept 23 t.e.m za sept 23
Brabant Open U18-U15-U21+

Vijf ingeschrevenen, doch maar drie aanwezig.. Battis Janssens gekwetst  en Thomas Beirens…Tja???
Met de mannen waarmee we er dan wel waren vooruit maar: Ajoub Nedjar ( eigenlijk Crossing Schaarbeek) in -50 kgu15 ,  Ray Bouchery in u18  +90  en Milan Wils in de u21 en +  -73kg
Ajoub begon  eerst twee kampen in Poule. Hij moest beginnen tegen Aljija ( wiens broer Belgisch kampioen is bij de u18). Daar had hij eigenlijk weinig in de pap te brokken. Korte kamp met ippon tegen hem.  Dan tegen Van Hessel. Dat ging een stuk beter en na dik een minuut stond er nu aan Ajoub’s kant ippon op het bord. Door naar de halve finale dus. Tegen Verleysen leek dat haalbaar. Maar Ajoub had niet de slimste kamp in huis , hij geloofde er blijkbaar zelf niet echt in…en als je er niet in gelooft maak je er meestal ook niet veel van.  Hij verloor dan ook maar hier zat meer in.  Goed daarmee stond hij wel op het podium: 3e plaats.

Ray was met nog twee anderen in de +90. Ray veruit de lichtste , de jongste en ook de laagste graad ( de twee andere waren 1e kyu)  Risky business dus.  Eerste kamp tegen Viaene..wat gelijkopgaande kampt elk om beurt scorend (waza ari ) maar dan na drie minuten ging bij Ray de kaars wat uit en daardoor kon Viaene nog eens scoren…     2-1 dus tegen Ray en die moest flink op adem komen want hij was echt wel diep gegaan….Tweede kamp dan tegen Temmerman  net geen 100 kg zwaar en zowat een hoofd groter dan Ray.  Maar Ray kent geen schrik blijkbaar : als een stormram erop af ; en dan ander als geintimideerd. Ray op dezelfde manier verder knokken   en initiatief nemen, zo heb ik het graag. En het loonde  een mooie heupworp knalde Temmerman erover  boenk op de rug, ippon!!!
Eindresultaat : alle drie 1 overwinning maar omdat Ray de lichtste was en als enige ippon gescoord had , leverde hem dat een mooie eerste plaats op!!! Mooi zo!!!

Milan dan nog in een poule met drie  zijn twee tegenstanders geen zachte eitjes!!  Tegen zowel de Smet als tegen Decabooter knokte Milan voor wat hij waard was en vol overgave , maar alle twee hielden  hem netjes af waardoor Milan zijn techniek niet kon doorzetten… twee keer verlies dus voor Milan,  niet door de poule en daarmee zat zijn tornooi erop.

Op naar een volgend!!