Vermits Irina zich met glans geplaatst had bij de Vlaamse kampioenschappen mochten we naar Herstal voor het Belgische kampioenschap. Weging geen probleem , de loting kenden we al, Irina mocht als 3e Vlaamse starten tegen de Waalse kampioene Van Overstraeten. Niet simpel maar dat is nu eenmaal het systeem .In die reeks al direct een verrassing van formaat .In de eerste kamp ging Desender ( Koksijde en Vlaams kampioene) , onderuit tegen Jadoul , een van de twee Waalse derden… Concentreren op onze kamp dan. Irina startte wel goed maar Van Overstraeten heeft langere benen en daarmee kon ze Irina Waza ari aansmeren. Op grond Irina in houdgreep.

Ze geraakte er vrij snel uit en dan had de scheids normaal matte moeten roepen vermits beide meisjes buiten de mat lagen. Maar die matte kwam niet en zo kon Van Overstraeten schakelen naar een nieuwe houdgreep en die zat wel goed. Verlies dus, maar geen nood : herkansen dan. Tegen Pierart de andere Waalse derde. Wat peptalk voor de kamp en dat hielp. Irina naar goede gewoonte links ingaan en na een paar keer proberen zat ze er goed onder: pats ippon!!! Mooi zo , naar de kamp voor brons dus. Dat zou tegen Jadoul ( Saive)zijn, die Desender eruit gewipt had. We waren gewaarschuwd, maar we hadden haar goed bezig gezien . Zo konden we taktisch een manier van kampen afspreken. Irina deed dat in de perfectie ze hield Jadoul goed onder controle en behield haar eigen kansen ; na een goede minuut was Irina daar weer op links : waza ari!! En net zoals op de Vlaamse een week geleden twijfelde ze niet op grond en zette net dezelfde houdgreep aan. Dan is het natuurlijk 20 seconden houden en knijpen wat je kan en dan IPPOOOON en het brons was ( dik verdiend ) binnen !!!! Onderweg scoorde Irina ook haar achtste en negende shiai punt voor haar 2e dan , ook mooi meegenomen!!! Een supercontente Irina stond dan ook ferm te blinken op het podium met haar mooie medaille!!!( en de coach blonk even hard )

Dikke proficiat