vr sept 01 @18:00 - 21:30
U11-U13 Lennik
za sept 23 t.e.m za sept 23
Brabant Open U18-U15-U21+

Onze eigen club trad als organisator op voor dit  tornooi  ,dat inmiddels toch een tornooi met behoorlijk allure begint te worden.  We noteerden immers 374 inschrijvingen en wij waren daardoor ook verplicht vijf wedstrijdoppervlaktes te voorzien .De plaatsing van die matten , anders dan vorig jaar bleek een voltreffer: meer plaats en zicht op de matten aan de zijkanten, vlottere doorloop , kortom beter voor iedereen.  We mochten naast behoorlijk wat meer judoka’s uit het Waalse landsgedeelte , een sterke nederlandse  delegatie verwelkomen,  we zagen sterke Duitsers  ( eentje daarvan won haar finale bij de u18 tot 63 kg na een kamp van liefst 13.5 minuten vol aan de bak te gaan !!)   , de delegatie uit Estland tekende terug present, de Luxemburgers waren er met goede judoka’s  we zagen judoka’s met engels, spaans en zelfs een congolees rugnummer….!

Het tornooi verliep erg vlot , geen incidenten aan de toegangen tot de kampoppervlaktes  (met dank aan de stewards die erg geapprecieerd werden en de zaakjes vlot regelden) , gelukkig moest het Ehbo team geen grote of zware blessures verzorgen de ambulancewagen mocht werkloos blijven….en last but not least ons eigen team van mensen van binnen en ook buiten de club  die overal meer dan hun job deden en waar het nodig was een helpende hand toestaken en het verloop in goede banen leidden met onze voorzitter als begenadigd omroeper en ook  Tv-spreker . We mogen dus spreken van een erg geslaagde editie.
Onze judoka’s tekenden ook present.
Milan Wils zat in reeks 18 bij de -73. Zijn eerste kamp tegen de jongen uit Eindhout was over voor hij echt begonnen was. Na 9 seconden lag Cerstiaens al tegen de mat na een erg mooie veeg met rechts. Kamp twee duurde niet veel langer : Pinxten ( Merchtem) was het slachtoffer : hij kreeg een zuivere ko uchi gari aangesmeerd  : plat op de rug  , ippon. Nummer drie zou de moeilijkste worden : Dewulf ( Lendelede) liet zich niet zomaar doen . Milan in de aanval en na goed twee minuten lukte dat ook beide naar beneden echter zonder score. Milan echter ving de reactie van Dewulf erg knap  op en kantelde hem achteruit en daarmee viel de man recht in de houdgreep. Milan liet niet meer los en won daarmee zijn poule met drie overtuigende ippons…  De rechtstreekse uitschakelingsronde (kwartfinale) dan  lootte hij tegen Ulens ( Herzele). Milan wist uit het verleden dat die man een flinke seoi nage in huis heeft en zowel links als rechts. Milan kon die eerst nog goed afhouden maar Milan liet halfweg de kamp een kleine opening en data was voor Ulens het moment om toe te slaan : de seoi nage kwam erdoor  ineens goed voor ippon. Geen herkansing voor Milan meer wa              nt Ulens zou de finale niet halen. Maar Milan mag toch best fier zijn op zijn parcours, zijn eerste individueel tornooi bij de -73.
Thomas Beirens dan in de -66 kg. Die had al pech vooraf want de dag ervoor had hij op training zijn hiel bezeerd en dat hinderde hem ferm. Tape en verkoelingsmiddel kon het voorlopig wat verhelpen . De eerste kamp moest hij tegen De Neve ( S P Leeuw) als niet makkelijk om te beginnen. Hij had die al verslagen eerder maar mede door zijn kwetsuur liep het niet zoals gewenst. Yuko  tegen  en dat kreeg hij niet meer opgehaald…. Tweede kamp tegen Vandergoten ( Opwijk) werd nog moelijker want nu had Thomas ook nog zijn teennagel ingescheurd wat erg veel pijn deed. Met tape kon hij nog verder maar je zag aan zijn gezicht dat hij erg veel last had. Na een zware kamp kon hij toch nog ippon scoren maar dat had teveel van zijn incasseringsvermogen gevraagd.   Noodgedwongen en overmand door de pijn moest hij de laatste kamp (tegen de nederlander Van braam) dan ook laten schieten. Daarmee stopte zijn dag , zeker vroeger dan hij zelf voorzien had.
Onze Ralph Pertel dan , onze beer van 90 kg. Die moest in een poule met drie eerst tegen de nederlander Vanden heuvel . Aanvankelijk een gelijkopgaande kamp met een paar pogingen tot ura nage van Ralph, maar dan bediende de nederlander   Ralph met een koekje van eigen deeg : een mooie uchi mata spijkerde Ralph tegen de mat…
Tweede kamp dan tegen Verreth ( Duffel). Die kaas ging Ralph niet van zijn brood laten eten . Ralph nam het initatief en dat loonde : nu was het zijn beurt om met zijn geliefde uchi mata uit te pakken  en nu lag Verreth op zijn rug. Daarmee werd Ralph tweede bij d e-90 kg en had ook bovendien ook zijn vijfde shiai puntje meegepikt.
Bij de -21 dames zou irina de clubeer verdedigen in een poule met 4. Erg zwaar om te beginnen want Lise  Luyckfasseel ( international) was de eerste tegenstander. Verdienstelijke kamp van Irina  dat zeker, maar tegen dat geweld was ze niet opgewassen. Tweede tegen Jadoul ( Saive) was haalbaar doch moeilijk. Gelijk opgaand aanvankelijk tot Jadoul een aanval plaatse . Die werd keurig opgevangen door Irina die er een poging Ura nage aan koppelde. Jadoul deed niks behalve de aanval blokkeren , de ura nage mislukte irina viel daardoor op haar rug. Ok rechtstaan denk je dan. De scheids was een andere mening toegedaan; Hij gaf zowaar ippon voor Jadoul wat toch bij mij en ook ander coaches naast de mat op ferm gefronste ogen opleverde… Pech met de arbitrage dus.
Laatste kamp tegen Vermeersch ( Brugge). Na een dikke minuut ging Irina nogmaals voor de ura nage en nu wel met succes : waza ari. . Maar Vermeersch had bij het proberen af te blokken met haar hand aan de broek van Irina gegrepen  en dat is onverbiddelijk :hansoku mate ! Finish dus deze kamp. Irina pakte zo toch haar verdiende medaille ( die ze zonder die straf ook wel had gehaald)
Twee medailles op vier judoka’s: een heel behoorlijk resultaat , wetende dat het niveau van het tornooi een stuk hoger was dan vorig jaar en een Thomas Beirens die zijn kansen niet voluit kon verdedigen.
Volgend jaar doen we weer mee, zeker weten.