‘t Was nog erg vroeg in het seizoen en sommigen hadden er dus nog maar weinig training opzitten.
Maar we waren in de voormiddag bij de u11 toch al  met vijf judoka’s en in de namiddag met 4, dus da’s zeker niet slecht.
Onze u11  waren zeker nog niet allemaal in vorm:
Ze hebben allemaal wel zeker een kamp gewonnen maar ook allemaal eentje verloren.

Jan Carl Hernalsteen verloor zijn eerste vrij zuiver. Zijn tweede kamp echter heeft hij zeker niet gekregen wat hij verdiende. Hij viel constant aan ( zo kennen we hem) kon echter niet scoren omdat de ander steeds maar met zijn achterwerk achteruit stond en verdedigde, niks nul aanvallen….. En toch kreeg die ander de beslissing? Zelfs de mensen van de tafel kwamen me zeggen dat Jan Carl verdiende te winnen. Scheids : een bril nodig???Zijn derde kamp won hij wel overtuigend met ippon dik verdiend.
Ilyas Tanfouss won zijn kamp tegen Abaev zoals we van hen gewoon zijn maar hij kon niet op tegen wat intussen een beetje zijn zwart beest is, Demol van Zemst en verloor met een ( het moet gezegd erg zuivere) tani otoshi…Ook zijn derde kamp ging verloren. Twee verlies een winst. Ilyas heeft nog training nodig.
Pavel Elens was beter in vorm. Alhoewel hij maar met een klein hartje gekomen was, versloeg hij toch twee van zijn drie tegenstanders. Bij een kwam hij zelfs erg sterk uit een houdgreep en won dan nog de kamp .Knap gedaan. Zijn derde kamp verloor hij maar toch een positieve balans.
Noah Hermans  won erg snel zijn eerste kamp ( 3 seconden) maar kon die piste niet verderzetten in de twee volgende. Wat zuur kijkend , en er was papa er gelukkig om troost te bieden.
Onze rebel Axel dan   had maar twee kampen. Met een gewonnen en een verloren hield hij zijn balans in evenwicht.
Al bij al  toch een goede balans voor onze U 11  die nog een toernooi op 7 oktober kampen in Zaventem lekker kort bij huis.
Onze U 13 dan , daar ging het om de knikkers want het was het laatste tornooi voor de selectie voor het interprovinciaal en we konden onze ranking als ploeg nog wat verbeteren.
Raivo Kleysen won erg mooi zijn eerste kamp met een veeg die ippon opleverde. Knap werk! Hij kon dat niet meer verderzetten in zijn tweede kamp , die verloor hij .
Martijn Goossens was zijn eigen zelf , erg aanvallend en actief. Dat leverde hem de volel buit op want hij won zijn beide kampen met ippon. Goed voor onze ranking dus. Luca Lorient , stresskonijn maar wel met wat reden want hij stond eerste op de provinciale ranking en dat wou absoluut behouden…Het begon wat in mineur want hij liep in zijn eerste kamp op een flinke counter ( ippon tegen). Maar nu nog meer gedreven ,knalde hij zijn beide volgende tegenstander tegen de mat met ippon. Ik weet de ranking nog niet maar ik denk dat zijn eerste plaats safe is.
Onze laatste man dan Varun had blijkbaar plankenvrees want in zijn eerste kamp durfde hij niet veel en verloor dan ook… Maar hoe meer hij vocht hoe beter, zijn tweede en derde verloor hij ook wel maar vooral in zijn derde was het wat het verhaal zoals Jan Carl eerder die dag, die beslissing had in feite voor hem moeten zijn….
Eindresultaat : Tervuren klom als ploeg een plaatsje , spijtig genoeg vielen we als ploeg net buiten het podium en de blinkende bekers….
Volgend jaar schuiven er een paar door van d eu11 naar u13  , maar er gaan er ook naar de u15 (wat op zich erg tof is, onze jeugd groeit door) dus ’t zal te zien zijn waar we uitkomen….
Vervolg op de interprovinciale  in Moorsele ( West Vlaanderen)