Op zondag 11/12/2016 organiseerde onze club voor de 2de maal een U9 ontmoeting. 50 judoka's uit de Judoclub's van Tervuren, Edo, Zaventem en Leuven kwamen tegen mekaar uit. Voor sommigen onder hen was het hun eerste kennismaking met het wedstrijdgebeuren. Wat een ervaring!!
Scheidsrechters van dienst, de ene met toch al met een paar jaar (+45 jaar!!!) judo ervaring (dus zal wel iets afweten van judo zeker?) : Victor. De andere, eveneens met +45 jaar judo ervaring, en daarenboven officieel scheidsrechter bij de VJF : Jef.
In afwachting dat de laatste organisatorische details klaar werden gezet, begon Peter aan een kleine opwarming.

Rond 9u45 begonnen we eraan. De ene partij na de andere volgenden mekaar in snel tempo op. Sommige wedstrijden duurden de hele termijn van 1min 30 sec, de andere waren al na een paar seconden gedaan.
Alhoewel er bij de U9 geen podium plaatsen zijn (deelnemen is belangrijker dan winnen!), is het toch zo dat in alle poeles (op 1 na) waar een judoka uit onze club deelnam hij steeds eerste of tweede eindigde! Van een success gesproken!

Gefeliciteerd aan iedereen, dat is natuurlijk het harde werk van onze trainers maar zeker natuurlijk ook het talent en trainingsarbeid van onze judoka's.

Rond 12u waren we met alle wedstrijden klaar en konden we beginnen aan de medaille-uitreiking. Onze zelfgemaakte medailles werden wel gesmaakt bij judoka en publiek!

Rond 12u15 konden de vrijwilligers : Tono, Peter, Gaël, Thierry, Joost, Ronald, Chris dan beginnen met het opruimen van de zaal en opbergen van de matten.

Rond 13u was dit het einde van een meer dan geslaagd U9 tornooi.
Waar we vorig jaar in onze overvolle Dojo zaten, hebben we dit jaar ons tornooi laten doorgaan in het eerste stuk van de grote zaal in Diependal.
Het is duidelijk dat dit een goede zet was.

Hop naar volgend jaar !

Het bestuur- en trainers-team van judoclub Tervuren