Twee coaches ( Peter en ikzelf) waren met tien judoka’s naar Zemst gekomen  het waren er normaal 12 maar Thomas kwam niet opdagen en Raivo had zich gekwetst ( in een andere sport nb)
Enkele nieuwe gezichten erbij:  Ilyas Tanfous, Varun Rajkumar en Maurits Hoevers  bij onze -11.
Verder Maxie Eckstein ( dochter van onze coach)Linus Hoogewijs en Martijn Goossens als tweede jaars…( de routiniers dus)

Onze anciens lieten  zich niet pramen :  zowel Linus als Martijn zetten een dijk van een prestatie neer door alle drie hun kampen met overtuiging ( en met ippon ) te winnen.Linus,onze kleine beer, kneep zijn drie tegenstanders zowat fijn, Martijn lukte zelfs de snelste ippon van de dag  :na vier seconden was het alweer afgroeten….  Beide uiteraard met overschot winnaar van hun reeks…
Maxie had zich de eerste kamp wat laten verrassen doch in kamp twee en drie was ze er weer: die werden dan ook netjes gewonnen en ook met ippon ! Leuk toch…, zij werd hiermee tweede .
Onze eerste jaars dan. Maurits was vandaag de lichtste van onze club. Hij begon wat aarzelend  ( ’t is allemaal nieuw he) maar kon zich niet opdringen. In de tweede kamp ging het beter daar scoorde hij zelfs maar kon ook niet winnen net als in de derde kamp..Hij heeft wel al geleerd en weet nu hoe het eraan toegaat en hij is gebrand om zich het volgende tornooi er terug in te gooien…Maurits eindigde vierde.
Varun had een beetje hetzelfde probleem. Misschien ook wat overweldigd omdat het allemaal sneller en krachtiger ging dan op training. De eerste twee keer verloren dus. Maar de derde kamp was beter: hij durfde al meer en voluit in de aanval gaan.Scoren lukte nog niet maar hij werd beloond voor zijn  werkkracht: winst op beslissing omdat hij meer en beter gewerkt had. Derde plaats was zijn deel.
En dan onze Ilyas  die trok zich, de haren netjes in de plooi,  van heel het gedoe weinig aan en knokte zoals we dat van hem al gezien hadden in de u 9. Zonder complexen dus er tegenaan…en hoe! Als eerste jaars slaagde hij erin om zijn drie kampen op overtuigende manier te winnen en telkens met ippon ! Erg sterk dus, en verdiend winnaar van zijn reeks en zijn haren waren ngo steeds in d eplooi het had hem blijkbaar niet teveel moeite gekost.Hou hem in het oog!!.

Na de overtuigende prestaties van de u11 was het in de namiddag aan de u13 die toch met vier waren :Chloe Kayakez en Luca Lorient ( beide overkomend uit de u11) en Rintaro Watanabe en Battis Janssens  als tweedejaars.
Chloe begon sterk en gebruikte haar erg lange benen goed  o soto gari en de eerste ippon was binnen. Maar haar tweede tegenstandster had dat door en liet zich niet vangen. Chloe verloor die kamp, waardoor ze in haar reeks tweede werd  een erg goed begin voor een eerste tornooi in de u13
Luca , ook in een reeks van drie stoof na de hajime onbesuisd af op zijn opponent en blijkbaar iets TE onstuimig: hij sprong erop af maar die stond pal en gebruikte mooi Luca’s energie om hem op de rug te keilen: ippon tegen en Luca met de voetjes op de grond…De tweede keer zou hem dat niet overkomen: supergemotiveerd er naartoe (zij het iets voorzichtiger en nu loonde dat ippon voor Luca en net als Chloe de tweede plaats.
Battis dan zoals steeds zijn kalme zichzelf. Die maakt zich blijkbaar nooit druk maar werkt wel goed. Onder het goedkeurend oog van opa Willy Depage ( onze ex-trainer en 4e dan ) kon hij twee van zijn drie kampen overtuigend winnen , de derde lukte niet , met als resultaat nog een tweede plaats erbij.
Onze laatste man Rintaro heeft een ding te leren : als hij aanvalt moet dat voor 120% zijn anders lukt het niet: hij heeft best wel techniek en probeert mooie dingen te doen doch hij zet ze niet steeds met overtuiging aan waardoor het dan ook niet goed doorgaat.Hij diende vier kampen af te werken. De eerste en de derde verloor hij , nummer twee en vier won hij : de tweede kamp won hij met yuko de laatste op beslissing. Hij werd daarmee vierde want er waren nog twee jongens die twee kampen van de vier gewonnen hadden doch die haddenbeter gescoord met de punten. Eentje scoorde 17 punten (waza ari en ippon ) de andere 11( ippon en op beslissing )  Rintaro had 6 punten ( yuko en beslissing .)

Maar we mogen als club erg fier zijn op onze jeugd laat dat duidelijk zijn en laat het ook een motivatie zijn voor de nadere die ( nog niet) mee durven om hun kunnen te tonen.

Kom op Tervuren, vervolg op 20 februari in Geetbets.