Niet minder dan 11 (!) judoka’s van Tervuren kwamen de clubkleuren verdedigen op het U9 - tornooi van Zaventem. Wat de resultaten ook mochten zijn, deze mini - ninja’s waren supergemotiveerd en stonden te popelen om hun kunnen te bewijzen.

Fares Tanfous mocht de spits afbijten. Hij kon zijn eerste match winnen met yuko, maar verloor de tweede met ippon. Een mooie tweede plek voor Fares.

Arnout Vandeweghe kwam met de grootste smile ter wereld op de mat. Gauw naar mama zwaaien, en dan knallen maar. Hoewel hij zijn eerste kamp verloor met yuko, kon hij in zijn tweede wedstrijd (na een duidelijke hint van coach Vikke) een ippon in de wacht slepen. Goud voor Arnout.

Raphael Destoop moest ‘best of two’ vechten, en volgde het goeie voorbeeld: de eerste kamp werd met enkele overtuigende o soto gari’s de zijne. Helaas had zijn tegenstandster in de tweede kamp wat instructies gekregen van haar coach, en daardoor moest Raphael het onderspit delven. Maar, omdat hij de lichtste van de twee was, toch een eerste plaats voor Raphael.

Aymane Menjra behaalde overtuigend de winst in zijn eerste kamp, maar moest dan tegen Mees Hoogewijs, ook van Tervuren. De coaches moesten dus wijselijk zwijgen terwijl zij het uitvochten. Hier wist Mees de winst binnen te halen, waardoor Aymane op de tweede plaats belandde. Mees maakte daarna korte metten met zijn laatste tegenstander, en behaalde goud in deze poule.

Jef kende een beetje een moeilijke start. Zijn tegenstander bleek een stuk heviger te zijn, en uit zijn stevige houdgreep kon Jef niet meer uit geraken. Dat heeft zijn tweede tegenstander geweten, want nu besloot Jef dat hij dan toch zilver mee naar huis wou nemen. Ippon en een tweede plek voor Jef.

Ilyas Tanfous had duidelijk niet veel geduld met zijn tegenstanders. Twee maal ippon, twee maal met een ijzersterke houdgreep. Op de vraag of het echt waar was dat hij op zijn vingertoppen kon pompen, toonde hij prompt zijn kunnen. Waarop de coach van de tegenstanders: ‘Jullie hebben een paar hevige gastjes bij jullie in de club.’ Goud voor Ilyas.

Maurits Hoevers besloot die opmerking eer aan te doen en toonde zichzelf een hevige kamper. Een ippon en een yuko verzekerden hem van een eerste plek, waar hij (en natuurlijk de mama en de papa) apetrots op was.

Gustavo Haasper Chazan had een beetje een off - day. Hoewel hij zich heftig verweerde, moest hij toch twee keer de winst aan de tegenstander laten. Maar toch een derde plek voor Gustavo.

Last - minute kwamen de broers Preti ook nog binnengelopen. De broers mochten het meteen onder mekaar uitvechten, een kamp waarin Leonardo de winst behaalde. Ook de tweede kamp schreef hij op zijn naam, na zijn partner duchtig in het rond te hebben gegooid. Goud dus voor Leonardo. Lorenzo, daarentegen, verloor zijn tweede kamp, waardoor hij toch op een mooie derde plek belandde.

De prestaties en de commentaren van de andere coaches liegen er niet om: Tervuren heeft hier een serieuze indruk nagelaten! Sterk gevochten van alle deelnemers, de coaches zijn meer dan trots! Kus van de juf en een judomat vooruit

Helena