1)   Vertrek naar de “dojo”.

•  Kijk na of uw judogi in orde is : zuiver, geen scheuren en of hij wel volledig is ( broek, vest, gordel )
  •  Vergeet ook uw vergunning, les-kaart, pantoffels en douchegerief niet.
  •  Eet minstens één uur voor de les, dit om niet ziek te worden op de tatami.
  •  Zich verfrissen ( voeten en handen wassen, nagels van beiden kort knippen ).
  •  Waardevolle voorwerpen liefst thuis laten!
  •  Vertrek vroeg genoeg om tijdig in de dojo te zijn, om zo op tijd aan de les te kunnen deelnemen.

2)   In de kleedkamer:

• Kleed u vlug om en wees niet te luidruchtig !!!
  • Hang je kleren netjes op en plaats je schoenen naast elkaar onder de zitbank.
  • Juwelen, gsm, ipod, enz … in de sportzak steken en in de dojo naast de tatami zetten tijdens de les. Dit om verlies of diefstal te vermijden.
  • Trek uw pantoffels of schoenen aan om u van de kleedkamer naar de dojo te begeven , zonder is dit gevaarlijk en onhygiënisch.
  • Alvorens de kleedkamer te verlaten, alles nog eens controleren.

3)   In de “dojo”:

A)   Voor de les.

• Bij het betreden van de “dojo” en het wachten om de tatami te betreden , niet te luidruchtig zijn !!!
  • Na de “dojo” en de lesgever te hebben gegroet, uw pantoffels netjes op een rij plaatsen naast de tatami, help zo nodig de “dojo” in orde te brengen.
  • Alle min15 jarigen moeten hun vergunning en leskaart afgeven aan de lesgever bij het betreden van de tatami.

B)   Tijdens de les.

• Volledige stilte wordt vereist bij de groet bij het begin van de les en gehoorzaamheid aan de lesgever.
  • Opwarmingsoefeningen zo talrijk en zo goed mogelijk uitvoeren.
  • Na een oefening, op bevel van de lesgever, zich zo vlug mogelijk naar zijn plaats begeven.
  • Aandachtig en in stilte de les volgen.
  • Op een beleefde en duidelijke wijze vragen stellen indien men iets niet goed begrijpt.
  • Help uw vrienden in stilte.
  • U mag uw vrienden aanmoedigen tijdens “ Randori’s ” of ontspanningsspel.
  • Indien je de tatami verlaat tijdens de les altijd uw pantoffels of schoenen aandoen !
  • Volledige stilte wordt vereist bij de groet aan het einde van de les en het afgroeten bij het verlaten van de tatami’s en het zich begeven naar de kleedkamers.

C)   Na de les.

• Eventueel helpen de tatami’s op te ruimen.
  • Vooraleer de kleedkamers te verlaten alles netjes achterlaten en nakijken of je er niets vergeten bent.
  • Na het verlaten van de kleedkamers moeten de min15 jarigen hun vergunning en leskaart terug ophalen aan de info/balie.

D)   Algemeenheden.

• Draag zorg voor je vergunning, breng ze steeds mee.
  • Door aandachtig de lessen te volgen ken je ¾ van je examen!
  • Voor vertrek, controleer of je niets vergeten bent.
  • De lesgevers doen hun best om de lessen zo prettig en afwisselend mogelijk te maken en tegelijkertijd judo aan te leren. Van de judoka’s verwachten we dan ook dat zij zich aan de regels van het judo houden.
    ** Voor we de tatami betreden groeten we, evenals bij het verlaten ook indien kortstondig.
    ** Bij iedere oefening groeten we onze partner.
    ** Judo is een gevechtssport ( verdedigingsport ) maar geen sport om te vechten.
    Judo wordt alleen op de tatami uitgeoefend. Buiten de “dojo” pochen met judo is judo-onwaardig.
    ** We houden ons aan de opdrachten van de lesgevers.
  • Je mag vrienden, familieleden, enz.…. meebrengen doch deze mogen de les niet storen.
  • Examens worden de eerste week van elke maand afgelegd indien men voldoet aan de voorwaarden van de graduering. ( vraag het uw lesgever ).
  • U zorgt voor het tijdig betalen van uw vergunning-verzekering en lesgeld aan de penningmeester.
    Want: Geen geldige vergunning is geen toegang tot de tatami en dus geen les !!!